sector-detail-image
Home
Sectoare
Transport și logistică

Muncă în
Transport și logistică

Acest sector este forţa motrice a întreprinderilor olandeze. Nu doar pentru noi, consumatorii. Dar și pentru transportul peste graniţe. Există un număr corect de produse? Articolele potrivite ajung în locaţiile corecte? Pe lângă activităţile din depozit sau gestionarea inventarului, există și posturi vacante pentru transportul propriu-zis. Cum ar fi conducerea unui camion, transportul pentru centrele de distribuţie. Este posibil să efectuaţi transporturi pentru sectorul agricol, pomicultură sau construcţii.

Posturi vacante recomandate în transport și logistică

Transport și logistică
Locuri de muncă în sectorul Transport și logistică

Nu ați găsit ceea ce căutați?

Indicați care sunt dorințele dvs., apoi ne vom uita
împreună ce ți se potrivește!

Transport și Logistică: ce presupune?

Lucrul într-un mod ordonat, fiind în același timp flexibil. Acestea sunt beneficiile dvs. Și ale acestui sector. În Olanda, lumea transporturilor este în continuă mișcare. Și așa sunteţi și dvs. Pentru că aranjaţi o aprovizionare rapidă și corectă. Duceți articole și comenzi de la A la B. Cel mai scurt și mai eficient traseu? Îl știţi. Furnizaţi oamenilor ceea ce au nevoie la timp și ei vă vor răsplăti cu recunoștinţă și fericire.

Logistica este despre gestionarea stocurilor. Puteţi să plasaţi comenzi, dar și să le luaţi. Stocul trebuie să fie cantitatea potrivită. Ce înseamnă asta? Produsele existente în sistem trebuie să fie prezente în depozit. Modificaţi cantităţile și numerele de serie greșite, rezolvând orice erori pe care le întâlniţi. Preluarea și ambalarea comenzilor fac parte din sarcinile dvs. Sunteţi noul șofer de top al depozitului? Atunci, veţi conduce fără efort un motostivuitor printre rafturi. Cu câteva manevre agile, puteţi ajunge la cei mai înalţi paleţi, rapid, ușor și în siguranţă.

Demonstraţi-vă competenţa în domeniul transportului sau al logisticii ca:

  • Șofer de camion
  • Șofer stivuitor
  • Preparator comenzi
  • Angajat depozit

 

Transport și Logistică: ce așteptaţi de la noi?

Clienţii caută în special lucrători flexibili cu un caracter social calificat. Dar știaţi că un permis de conducere (din categoria potrivită) vă califică pentru anumite posturi de transport? Împreună, vom găsi un loc de muncă și un client la care să vă simţiţi confortabil. AB Midden Nederland oferă condiţii bune de lucru, cum ar fi posibilitatea de a obţine certificate sau permise speciale de conducere. Acest lucru crește portofoliul dvs. de conducere, putând conduce diferite tipuri de camioane. Camioane pentru lapte sau betoniere, de exemplu. Pentru mai multe informaţii, consultaţi pagina noastră „Educaţie și dezvoltare”. Veţi primi un salariu în conformitate cu contractul colectiv de muncă (CAO). Veţi avea un program flexibil. La alegere, puteţi lucra multe ore și în multe locuri diferite.

Lucrul în logistică

Lucrul în domeniul logisticii este un sector dinamic și provocator, în care sunt procesate zilnic nenumărate fluxuri de mărfuri. De la stocarea produselor în depozite până la transportul mărfurilor în diferite locații, sectorul logistic este esențial pentru economie și societate. În această pagină vom analiza mai îndeaproape ce presupune munca în logistică, ce competențe sunt necesare pentru a începe, ce cursuri de formare puteți urma și de ce este nevoie pentru a reuși în această industrie. AB Midden Nederland este, de asemenea, activă în sectorul logistic. Avem o mulțime de locuri de muncă vacante disponibile, pe scurt, vă puteți începe cariera în sectorul logistic chiar astăzi.

 

Ce presupune munca în logistică?

Munca în domeniul logisticii include o gamă largă de activități, cum ar fi primirea, depozitarea, colectarea, ambalarea și expedierea mărfurilor. Acest lucru se întâmplă adesea în depozite mari și centre de distribuție, unde personalul de logistică lucrează împreună pentru a se asigura că bunurile ajung la timp la locul potrivit. În plus, există, de asemenea, muncă în sectorul transporturilor, unde șoferii sunt responsabili pentru transportul sigur și eficient al mărfurilor pe șosea, pe apă sau pe calea aerului. Angajații din domeniul logisticii pot lucra și în cadrul companiilor de producție, unde sunt responsabili de gestionarea stocurilor și de organizarea transportului materiilor prime și al produselor finite.

 

Ce competențe sunt necesare pentru a lucra în logistică? 

Există mai multe aptitudini pe care este util să le aveți dacă doriți să lucrați în domeniul logisticii. De exemplu, este important să puteți lucra bine împreună cu alții, deoarece echipele sunt adesea folosite pentru a se asigura că mărfurile ajung la timp la locul potrivit. În plus, acuratețea și atenția la detalii sunt importante, deoarece erorile pot avea consecințe majore pentru întregul proces de logistică. De asemenea, este util să puteți planifica și organiza bine, deoarece procesele logistice au adesea termene limită strânse și se pot schimba rapid. În plus, este important să fiți rezistent la stres și să puteți lucra în mod flexibil, deoarece sectorul logistic poate fi adesea agitat și imprevizibil.

 

Ce cursuri puteți urma pentru un loc de muncă în logistică?

Există mai multe cursuri de logistică pe care le puteți urma dacă doriți să lucrați în domeniul logisticii. De exemplu, puteți opta pentru o educație MBO, cum ar fi cursul pentru angajați în logistică MBO  . Această formare durează, de obicei, doi ani și duce la un loc de muncă ca angajat în logistică într-un depozit sau centru de distribuție. În plus, sunt disponibile și cursuri BBL în domeniul logisticii (traseu de formare profesională), în care combinați munca și învățarea. Aceasta este o opțiune bună pentru a dobândi experiență de muncă în timp ce urmați un curs de formare.

Pe lângă cursurile MBO, există și cursuri HBO disponibile, cum ar fi licența în management logistic sau formarea de manager logistic. Această formare durează, de obicei, patru ani și duce la un post de conducere în cadrul sectorului logistic. Vă puteți gândi la posturi precum manager de logistică, manager al lanțului de aprovizionare sau manager de operațiuni.

Există, de asemenea, mai multe cursuri și cursuri de formare disponibile pentru a vă îmbunătăți și a vă menține la zi cu competențele în domeniul logisticii. De exemplu, puteți urma un curs în domeniul planificării transporturilor, al gestionării depozitelor sau al comerțului internațional.

 

De ce este nevoie pentru a reuși în industria logistică?

Pentru a reuși în sectorul logistic, este important să fiți motivat și să munciți din greu. Adesea lucrăm într-un mediu agitat și dinamic, în care este important să fim capabili să ne schimbăm rapid și să comunicăm bine cu colegii. De asemenea, este important să lucrăm întotdeauna cu acuratețe, chiar și atunci când există multă presiune.

În plus, este util să vă țineți la curent cu evoluțiile din sectorul logistic. În ultimii ani, de exemplu, s-a acordat tot mai multă atenție sustenabilității și eficienței în logistică, noile tehnologii fiind utilizate pentru a îmbunătăți procesele. Continuând să vă perfecționați și fiind la curent cu cele mai recente evoluții, vă puteți distinge și puteți aduce o contribuție valoroasă la sectorul logistic.

 

Primii pași în sectorul logistic prin intermediul AB Midden Nederland

AB Midden Nederland are o mulțime de oportunități în sectorul logistic. Puteți începe imediat să lucrați ca angajat la recepția mărfurilor, angajat universal, angajat în logistică, angajat în depozit, stivuitorist sau șofer de camion.

 

Vizualizați toate posturile noastre vacante din domeniul logisticii

 

Multe oportunități și provocări

Munca în domeniul logisticii oferă multe oportunități și provocări. Fie că doriți să lucrați ca angajat în domeniul logisticii, șofer sau manager, există diverse cursuri de formare disponibile pentru a vă ajuta pe drumul dumneavoastră. Este important să aveți competențele potrivite și să fiți motivat să munciți din greu în acest sector dinamic. Continuând să vă perfecționați și fiind la curent cu cele mai recente evoluții, puteți aduce o contribuție valoroasă sectorului logistic și puteți avea succes în activitatea dumneavoastră.

 

Aplicați
în felul dvs.

Aplicaţi pentru un loc de muncă
în transport și logistică

Nu ai CV? Nu este niciun problem!
Va rugăm să completați CV-ul, astfel în cât să găsim locul de muncă potrivit pentru dumneavostră

Preferați să lucrați într-un
alt sector?